RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Україні варто взяти на озброєння досвід Британії щодо впровадження цифрової економіки - Данченко

Великобританія стала першою в світі країною, в якій було створено Міністерство цифрової економіки та впроваджено широкомасштабне використання хмарних дата центрів G.Clouds. Україна, де цифрова економіка знаходиться лише в процесі становлення, могла б використовувати цей досвід в рамках розвитку зв'язків з британськими партнерами.

Про це на конференції, присвяченій перспективам розвитку українсько-британського економічного співробітництва в контексті Brexit і останніх змін у світовій політиці, заявив глава комітету Верховної ради з питань інформатизації та зв'язку Олександр Данченко.

"Великобританія - це приклад розвиненої IT та інноваційної держави. Вона була однією з перших в світі країн, які ввели у себе таке поняття, як цифрова економіка. Тому ми повинні на міждержавному, міжпарламентському та межбізнесовом рівні вивчити досвід впровадження інноваційних технологій в Британії, щоб реалізувати його в Україні ", - зазначив народний депутат.

За словами Олександра Данченка, за минулий рік тільки два сектори української економіки - аграрний і IT, продемонстрували позитивну динаміку. У зв'язку цим, в контексті розвитку економічних відносин з Великобританією, ці напрямки могли б стати пріоритетними, підкреслив глава парламентського комітету.

Він висловив думку, що з цією метою доцільним стало б створення відповідної міждержавної групи. "У рамках цієї групи ми з одного боку могли б вивчити досвід Великобританії, а з іншого - показати той потенціал в сфері IT, який є у нашої держави", - зазначив Олександр Данченко. Він додав, що така співпраця сприятиме збільшенню британських інвестицій в економіку України.

При цьому народний депутат підкреслив, що, на його думку Великобританія, як лідер світової політичної і економічної стабільності, є прикладом самостійності і послідовності в прийнятті рішень, які стосуються національної безпеки держави. Цей досвід, вважає Данченко, Україна також могла б успішно використати, особливо в нинішній непростій для нашої країни геополітичної ситуації.