RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Блокада Донбасу: експерт вказав на помилки у діях влади

Керівництво України повинно було пояснити суспільству, чому вигідно купувати вугілля на окупованій бойовиками території Донбасу, а не в Польщі чи ПАР.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" сказав політичний експерт Олексій Арестович.

"Проблема в тому, що влада стверджує: не вигідно купувати вугілля, скажімо, у Польщі або ПАР. Покажіть розрахунки! У громадянському суспільстві знайдуться економісти, які зможуть оцінити, що реально відбувається. Але ці розрахунки не прозорі. Припустимо, розрахунки були проведені правильно, і вигідно купувати тільки у ОРДЛО, але ж вони не пояснюють нічого суспільству. Рузвельт, коли вводив нововведення, щотижня розповідав про це суспільству. У нас ніхто нічого не пояснює, а суспільство вже заздалегідь записує всіх у владі у злодії. Могли б запросити міжнародну аудиторську компанію, щоб та об'єктивно перевірила всі їхні розрахунки. І тоді б суспільство було б спокійно. Але влада крутить свої навіть, нехай, білі схеми, не рахуючись з думкою народу. Вони не розуміють, що через третій рік після Революції Гідності так не можна чинити. Нас вважають бидлом, яке потрібно тримати в загоні. І розмовляти з нами не треба, а тільки – батіг і пряник: можливі репресії та субсидії", - сказав Арестович.

"Поясніть, чому за 3 роки не була проведена диверсифікація цих поставок. Можна ж взяти їх і в інших країнах: світова економіка, ринок – купуй, де хочеш. Якщо це політика про те, що, якщо ми перекриємо, не будемо надавати їм робочі місця, то ці території остаточно розірвуть зв'язок з Україною і підуть під Росію, так поясніть цей прогноз. Хто його створив, хто підписував, як він обґрунтований. Ми хочемо подивитися. Є закрита частина? Покажіть відкриту. Він взагалі є цей прогноз? Під яким вхідним номером він зареєстрований в адміністрації президента чи Кабміну? Оцінка перспектив припинення поставок і повної блокади – існує?", - зазначив експерт.

Докладніше про те, кому вигідна блокада Донбасу і які її можливі наслідки для українців і влади читайте в інтер'ю Арестовича "Апострофу".