RU  UA

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Україна і МВФ домовилися про виділення траншу у розмірі $ 1 млрд

Міжнародний валютний фонд (МВФ) і Україна домовилися про надання Києву нового траншу в розмірі $1 млрд. Про це заявив глава місії МВФ в Україні Рон ван Руден, передає прес-служба Фонду.

За його словами, МВФ і українська влада країни досягли нової домовленості по Меморандуму про економічну та фінансову політику, що дозволяє почати третій етап перегляду програми розширеного фінансування країни.

Остаточний розгляд питання про перерахування траншу повинен провести раду виконавчих директорів МВФ в другій половині березня.

Досягнення домовленості з Фондом підтвердив також міністр фінансів України Олександр Данилюк.

" Ми досягли staff level agreement з МВФ щодо перегляду програми співпраці та винесення питання про виділення наступного траншу на розгляд Ради директорів фонду.

Це є результатом виконання Україною узгодженої з МВФ програми реформ та спільної злагодженої роботи Президента, Уряду та Національного банку. Працюємо далі", - написав Данилюк на своїй сторінці у Facebook.

Програма розширеного фінансування, розрахована на чотири роки, була прийнята МВФ у 2015 році. Її метою є підтримка економічних реформ на Україні і збереження фінансової стабільності. Загальний обсяг коштів, що виділяються в рамках програми, має скласти $ 17,5 млрд. З урахуванням домовленості про останній транш, загальний обсяг уже перерахованих коштів досягне $ 8,32 млрд.

Нагадаємо, МВФ 1 березня надіслав Україні фінальну версію меморандуму про співпрацю, підписання якого українською стороною дасть можливість Фонду розглянути виділення четвертого траншу у $1 млрд.