RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

​Експерт закликав Україну висунути ультиматум МВФ

Україна повинна висунути ультиматум МВФ, який передбачає екстрений перезапуск економіки країни. Про це сьогодні написав Валерій Коновалюк, економічний експерт, лідер ГО «Нова Україна».

За його словами, якщо МВФ справді хоче допомогти Україні та повернути свої кредити (як і декларує), то повинен бути зацікавленим у розбудові сильної самодостатньої економіки країни.

«Разом з економістами, керівниками підприємств та лідерами профспілок ми пропонуємо План перезапуску економіки. Можливість його реалізації і повинна стати нашим ультиматумом МВФ», - зазначив він.

Коновалюк назвав п’ять основних пунктів плану перезапуску економіки, який має лягти в основу ультиматуму фонду: підтримка національного виробника; держзамовлення для українських, а не зарубіжних підприємств; раціональний державний протекціонізм; преференції виробникам товарів з високою доданою вартістю; а також реалізація інфраструктурних проектів.

За словами Коновалюка, за весь час відносин МВФ висував неприйнятні для України умови.

«За весь час співробітництва, фонд в односторонньому порядку диктує Україні умови: відмовтеся від промисловості, продайте землю українців, знищіть малий і середній бізнес, накрутіть тарифи, збільшіть пенсійний вік тощо. І уряд сліпо слідує вимогам. Міністри вклоняються «культу карго»: заради чергового траншу МВФ Кабмін готовий зняти останню сорочку з українців. Країна впевнено наближається до точки неповернення», - повідомив він.

Зупинити занепад економіки, на думку Коновалюка, може нова індустріальна політика.

«За рік-два не залишиться ані працюючих підприємств, ані актуальних фахівців, ані технологій. Тоді Україна буде приречена залишитися (як і хочуть багато іноземних радників) відсталою аграрною країною, нацією заробітчан та емігрантів, з населенням не більше 30 мільйонів людей. Україну врятує тільки нова індустріальна політика», - підсумував Валерій Коновалюк.

Як відомо, 4 березня 2017 року Міжнародний валютний фонд погодив оновлений меморандум про економічну та фінансову політику України.