RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Україна має торгувати обладнанням, а не сировиною – Коновалюк

Уряд має переорієнтуватися з обслуговування бажань МВФ на захист інтересів української економіки.

З такою заявою під час презентації "Плану перезапуску економіки України" виступив економіст, лідер ГО "Нова Україна" Валерій Коновалюк на ІХ Зимовій Студреспубліці.

Він зазначив, що замість виконання вимог зовнішніх кредиторів та перетворення країни на сировинний придаток, уряд має розпочати екстрений перезапуск економіки.

"План перезапуску економіки – це ключове рішення, щоб уряд перестав ходити з протягнутою рукою та почав відроджувати власну промисловість і економіку. Йдеться про раціональний державний протекціонізм та економічний прагматизм. Про заборону на вивезення сировини та розвиток інфраструктурних проектів. Це нова індустріальна політика", – сказав Валерій Коновалюк.

Також експерт наголосив, що план перезапуску економіки складається з 10 нагальних кроків.

"Усі наявні та потенціальні партнери України мають розуміти, що ми будемо, насамперед, підтримувати національного виробника, а не іноземного. Держзамовлення будуть іти на українські підприємства, а виробники товарів з високою доданою вартістю будуть отримувати преференції від держави. Україна буде будувати дороги зі своєї сировини. Наша держава буде торгувати обладнанням, а не металобрухтом; макаронами, а не зерном, меблями, а не лісом-кругляком", – наголосив Коновалюк.

На думку експерта, зараз виросла залежність України від кредитів МВФ.

"Наша економіка протримається на індустріальній радянській спадщині максимум декілька років. Після чого, нас остаточно перетворять на відсталий сировинний придаток, аграрну колонію з 30 мільйонами громадян. Цю ситуацію можна виправити лише екстреним перезапуском економіки", – підсумував Коновалюк.

«ІХ Зимова Студреспубліка» відбулася 10-13 березня у Чернівецькій області. Це платформа, яка об’єднує студентських лідерів, громадських активістів та експертів у різних галузях. На цих зустрічах студентство має можливість сформувати власну модель бачення розвитку держави. Головною темою цьогорічної Зимової Студреспубліки була «Індустріалізація України – завдання покоління».

Раніше економічний експерт, лідер ГО "Нова Україна" Валерій Коновалюк заявив, що Україна має висунути ультиматум МВФ, який передбачатиме екстрений перезапуск економіки країни.