RU  UA

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Чергове нагибалово: експерт вказав на недолік законопроекту про регульовані ринки та деривативи

Директор інвестиційної групи "УНІВЕР" Олексій Сухоруков вказав на явний недолік законопроекту №3498, який повинен навести порядок у сфері регульованих ринків і деривативів.

Він вважає, що в документі обов'язково повинні бути враховані позиції учасників ринку. В іншому випадку позитивних змін після прийняття закону чекати не варто.

"Моя точка зору – неринковими методами побудувати ринок неможливо. А те, що пропонує поточний текст законопроекту – це чергове нагибалово ринку чиновниками", - вважає експерт і нагадує про подібні ситуації, які сталися кількома роками раніше. – "Ринок був проти створення РЦ на базі ВДЦП, але його "нагнули". Тепер не знають, куди цей РЦ подіти. Таке ж, як було в 2009 році, коли ринок був проти перетворення МФС до ВДЦП. Теж продавили на адмінресурсі. В результаті акціонери МФС отримали акції ВДЦП, які в подальшому були щасливі продати по номіналу". Сухоруков зазначив, що тоді перераховані дії не призвели до позитивних змін як то створення якісного центрального депозитарію, або повноцінної клірингової організації.

"Зараз ситуація дуже сильно схожа, тільки ринок став ще слабше, ще непотрібнішими для економіки. Але ніяких висновків не зроблено. Нічого в кращий бік не змінилося. Під гаслом деривативів, товарного ринку та євроінтеграції знову хочуть побудувати інфраструктуру під чиновників", - вважає експерт. При цьому Сухоруков зазначає, що шанси на те, що так все і буде великі. "Тому, що фондовий ринок в Україні – не для людей. Він для тих, хто біля керма. Саме тому на ньому все заборонено", - зазначив він.

Думки інших експертів щодо законопроекту про регульовані ринки та деривативи, читайте в матеріалі "Апострофа".