RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Коновалюк предлагает не продавать, а достроить единственный в Украине ракетный крейсер

Економіст і лідер ВО "Нова Україна" Валерій Коновалюк пропонує продати ракетний крейсер "Україна" за умови його добудови на українських верфях.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, передае' "Обозреватель".

"Україну" хочуть продати по запчастинах, замість того, щоб добудувати. Поки що мова йде про недобудований ракетний крейсер. Розібрати на металобрухт судно — це найпростіше рішення для цих "капітанів". Майже двадцять років тому їх попередники точно так само вчинили з авіаносним крейсером "Варяг", гордо його продавши китайському бізнесмену під плавуче казино. Але китайська влада, на відміну від нашої, змогли модернізувати і добудувати авіаносець. Тепер він стоїть на озброєнні китайської армії, змінивши військово-морський розклад сил в тихоокеанському регіоні", - зазначив економіст.

Коновалюк звернув увагу на те, що добудова крейсера дала б роботу тисячам українців, а також дозволила б у майбутньому виконувати подібні замовлення по всьому світу.

"Миколаївські верфі відомі на весь світ. Там ще залишилися професіонали, які здатні взятися за масштабний проект. Але якщо їх не завантажувати роботою, ми втратимо і фахівців, і цілу галузь. На жаль, нинішня влада мислить більш простими категоріями: розпиляти – легше, ніж зібрати; взяти кредит – простіше, ніж почати працювати; розпродавати цікавіше, ніж добудовувати", – написав Коновалюк.

Як повідомляв "Апостроф", президент Петро Порошенко днями підписав указ про демілітаризацію недобудованого ракетного крейсера "Україна", який знаходиться в акваторії миколаївського заводу імені 61 комунара. Зараз над проектом демілітаризації працює Кабмін. Згідно з планом, корпус і турбіни крейсера будуть виставлені на продаж.