RU  UA

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

14 квітня

Всі новини

У банку головного церковника Путіна знайшли зв'язок з Україною

Компанії координатора блокади анексованого Росією Криму, активіста і політичного діяча Ленура Іслямова фінансувалися банком "Пересвет", який на 49% належить Російській православній церкві.

Це випливає з даних СПАРК, передає видання "Forbes.ru".

Те, що Іслямов був клієнтом "Пересвіту", також підтверджують кримський бізнесмен і колишній менеджер активіста. За словами одного з кримських бізнесменів, нинішні труднощі "Пересвета" можуть бути пов'язані саме з Іслямовим. Відзначається, що з 18 жовтня банк обмежив суму видачі готівки в одні руки в день.

Згідно з даними СПАРК, в "Пересвете" обслуговувалися мінімум три пов'язані з Іслямовим компанії: московський автодилер "Квінгруп" (з травня 2014 року власником значиться дружина бізнесмена Ельвіра), кримський перевізник "Симсититранс" і автосалон "Км/ч-Череповець", де бізнесмен значився власником до лютого 2016 року.

У банку в заставі майже 200 одиниць техніки "Квінгруп". Компанія знаходиться в стадії ліквідації через численні борги. "Симсититранс" став клієнтом "Пересвіту" в 2014 році. В банку у компанії закладено майже 190 автобусів і кілька легкових автомобілів. Влітку 2015 року власником компанії став батько Іслямова. У червні 2016 року перевізника позбавили ліцензії, а майно опечатали.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів соціальних мереж розсмішило зникнення в Росії голови правління та члена ради директорів банку "Пересвет" Олександра Швеця, де йому належить 0,3% у статутному капіталі.