RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Банки

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Націоналізація Приватбанку: з'явилися важливі подробиці

Українські журналісти розповіли про те, як приймалося рішення про націоналізацію Приватбанку і що буде з ним далі.

Про це повідомляють Українські Новини, посилаючись на інформоване джерело.

За словами джерела, для докапіталізації Приватбанку випустять 30-річні облігації внутрішньої державної позики на суму в 150 мільярдів гривень. Папери буде викуповувати Нацбанк, а кошти від продажу спрямують в капітал Приватбанку.

Націоналізацію Приватбанку схвалив РНБО, а потім було випущено відповідну постанову Кабміну.

Також джерело повідомило, що в п'ятницю, 16 грудня, український президент Петро Порошенко провів зустріч з акціонерами Приватбанку, де обговорювалася його націоналізація. На цій зустрічі акціонери нібито визнали наявність проблем у банку і попросили перевести його в держвласність. Вони взяли на себе зобов'язання відшкодувати державі втрати протягом півроку і реструктуризувати портфель банку.

Кажуть, що в Приватбанк буде введена тимчасова адміністрація, яку очолить колишній міністр фінансів України Олександр Шлапак. Цю ж інформацію підтвердили і в самому Приватбанку.

Нагадаємо, левова частка акцій Приватбанку належала бізнесмену, колишньому дніпропетровському губернатору Ігорю Коломойському (41,6% акцій) і бізнесменові Геннадію Боголюбову (31,2% акцій). Станом на 1 жовтня Приватбанк займав перше місце в Україні за розміром активів.

Як повідомляв "Апостроф", у "Приватбанку" назвали причину, через яку його власники погодились на націоналізацію.