RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Зовнішня торгівля

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

Україна відреагувала на новий економічний удар від Путіна

У Міністерстві економічного розвитку і торгівлі України відреагували на указ президента Росії Володимира Путіна, згідно з яким заборона на транзитні перевезення товарів з України в Казахстан тепер поширилася і на Киргизію.

Про це йдеться на сайті відомства.

"Зазначені зміни можуть тимчасово спричинити повну зупинку транзиту товарів через територію РФ, не тільки в Республіку Казахстан, Киргизької Республіки, а і для третіх країн. Просимо врахувати зазначену інформацію при плануванні поставок товарів походженням з України транзитом через територію Російської Федерації в треті країни", - повідомляє прес-служба відомства.

"Введення Російською Федерацією обмежень щодо транзиту товарів походженням з України є економічно і юридично необґрунтованим і очікувано призведе до штучного погіршення умов торгівлі з третіми країнами, зокрема Центральної Азії. Такі обмеження Російської Федерації є непрозорими, невиправданими і такими, що мають дискримінаційний характер і відповідно порушують зобов'язання, зокрема, взяті в рамках Світової організації торгівлі та Угоди про зону вільної торгівлі", - зазначають у Мінекономіки.

Як повідомляв "Апостроф", крім того, у Росії продовжили дію указу про заборону на транзит у Казахстан до кінця 2017 року.