RU  UA

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Налоги

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Названо термін введення контролю за витратами українців

З січня 2017 року Державна фіскальна служба (ГФС) може отримати право відстежувати витрати українців і співставляти їх з доходами.

Про це повідомила "Апостроф. Економіка" один з авторів відповідного законопроекту, голова комітету Верховної ради з питань податкової та митної політики Ніна Южанина ("Блок Петра Порошенка").

Група народних депутатів підготувала законопроект про добровільне одноразове декларування фізичними особами всіх своїх активів. Разом з депутатами над документом працювали представники Міністерства фінансів і Державної фіскальної служби (ДФС).

Законопроект із відповідними нормами вже узгоджений з Мінфіном і буде зареєстрований у парламенті до кінця цього або наступного тижня.

За словами, Южаниной, в Раду проект буде внесений протягом тижня. У податковому комітеті Верховної ради розраховують, що депутати встигнуть прийняти документ до виходу на канікули.

"Якщо хтось не захоче декларувати свої активи, за замовчуванням буде визнано, що у них грошових коштів не більше 1 млн грн. А всі інші активи — це майно, – ред) в межах, зареєстрованих у державних реєстрах України", – окреслила суть законопроекту Южанина.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф. Економіка": Контроль за витратами українців може бути введений з 2017 року.