RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

У Авакова озвучили резонансні ініціативи з контролю за телебаченням

В Україні хочуть встановити контроль за телебаченням.

Про це у Facebook написав радник глави МВС, народний депутат від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко.

За його словами, влада повинна встановити:

1. Контроль за контентом, що віщається через ліцензовані ефірні телеканали, з метою недопущення заяв, що підривають державний суверенітет і територіальну цілісність.

2. Контроль за контентом, що транслюэться телеканалами в кабельних мережах.

3. Контроль за акредитацією журналістів іноземних і, в першу чергу, російських ЗМІ на території України і видворення таких журналістів у разі встановлення фактів порушення ними законодавства України.

Крім того, за його словами, влада зобов'язана організувати законодавчу і технічну можливість блокування інтернет-ресурсів, що розпалюють ворожнечу, ненависть і підривають національну безпеку України.

Вищевказані ініціативи були озвучені Геращенком на тлі ажіотажу у зв’язку зі взломом українськими хакерами ряду сепаратистських сайтів.

Як повідомляв "Апостроф", українські хакери анонімних груп Falcons Flame і Trinity в рамках операції #OpMay9 здійснили 9 травня більше дев'яти успішних взломів сайтів самопроголошеної ДНР, а також російських сайтів з антиукраїнською пропагандою і ресурсів російських приватних військових компаній, що діють під протекцією ФСБ РФ в Україні та Сирії.