RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У мережі обурені появою Симоненка 9 травня на українському ТБ: опубліковано відео

У мережі обурені виступом 9 травня на телеканалі Гамма лідера Комуністичної партії України (КПУ) Петра Симоненка.

"В своєму спічі Симоненко виправдовував комуністичний режим, називав українців "подонками из националистической бандеровщины", "неофашистами", "фашистскими прихвоснями", "неонацистскими мерзавцами", Євромайдан - "вооруженным переворотом", який привів до влади "неонацистов" та "неофашистов", українську владу - "режимом хунти", а також говорив від імені Комуністичної партії України, діяльність якої заборонена на території України", - відзначили на сторінці громадського руху" Відсіч" у Facebook.

У своїй заяві активісти вимагають негайної реакції від СБУ і Нацради.

"За таке канал не лише має бути позбавлений ліцензії. Винні посадові особи телеканалу Гамма та Петро Симоненко мають відповідати перед законом, адже це не плюралізм думок, а пряма загроза національній безпеці України", - йдеться в заяві.

"Давно пора цього негідника посадити! І канал розігнати!", "Враження, що українські закони самі по собі, а комуністи і ватники самі по собі, живуть в паралельному всесвіті, якій наші закони не стосуються", - пишуть люди в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", в липні 2015 року Міністерство юстиції України позбавило три комуністичні партії, в тому числі КПУ, права брати участь у політичному житті України, зокрема, у виборах.