RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Кононенко не захотів: названі кандидати на заміну Луценка в БПП

Після звільнення Юрія Луценка з посади глави найбільшої парламентської фракції "Блок Петра Порошенко" розглядається відразу кілька кандидатур на вакантну посаду, але соратник і близький друг президента Ігор Кононенко від неї відмовився.

Про це "Апострофу" повідомили депутати пропрезидентської фракції.

Рішення про призначення нового голови депутати від БПП планують розглянути в понеділок, 16 травня, на засіданні фракції. Як вдалося з'ясувати "Апострофу", зараз у фракції розглядають одразу кілька кандидатур на цю посаду. При цьому самі депутати зазначають, що жодна з них не є ідеальною.

У п'ятницю 13 травня один із заступників голови фракції БПП Олексій Гончаренко заявив журналістам про те, що на посаду голови розглядаються два потенційних кандидата: Ігор Гринів і Анатолій Матвієнко. У той же час, на минулому пленарному тижні перед призначенням Юрія Луценка генеральним прокурором на посаді першого заступника голови фракції був відновлений соратник і близький друг президента Ігор Кононенко, який вважається людиною, якій президент довіряє в парламенті найбільше. Журналісти новину про повернення Кононенко сприйняли майже однозначно — він готується очолити фракцію. Однак, як розповіли "Апострофу" депутати від БПП, Кононенко категорично відмовився від цієї посади.

"Кононенко, звичайно, міг би очолити фракцію, але він цього не хоче. Ви уявляєте шум у медіа, який з-за цього підніметься? Йому цього не потрібно", — сказав "Апострофу" один з депутатів пропрезидентської фракції.

Нагадаємо, 12 травня лідер фракції "Блок Петра Порошенко" Юрій Луценко став генеральним прокурором України.

Детальніше читайте в матеріалі "Апостроф": Хто замінить Луценка на чолі фракції Порошенко: названі два претенденти.