RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про агентів впливу Путіна в Європі

Російський політолог Дмитро Орєшкін пояснив, як президент Росії Володимир Путін досягає своїх цілей на окупованому Донбасі за допомогою лояльних до Кремля італійських політиків.

Про це політолог написав у своїй колонці для "Апострофа".

"У п'ятницю, 13 травня, на територію окупованої Росією Криму прибула делегація італійських парламентаріїв. Сенатори Бартоломео Пепе, Де Паола Пін та Івана Симеоні, член палати депутатів Нікола Чирачі, член обласної ради Тоскани Габріеле Сані, а також екс-депутат Європарламенту Джульєтто Кьєза пояснюють свій триденний візит на анексований півострів "бажанням дізнатися, що там відбувається насправді". По суті, такі поїздки можуть бути репетицією європейських союзників Кремля перед можливими місцевими виборами на Донбасі", - вважає Орєшкін.

За словами політолога, Італія ще за радянських часів була територією, на якій вплив спецслужб Союзу був дуже сильним.

"Італія ще за радянських часів була територією, на якій вплив спецслужб Союзу був дуже сильним. Італія була дуже "лівою" країною, особливо після війни (Другої світової, - "Апостроф"). Там істотну роль грали комуністична і соціалістична партії, а серед цих людей було дуже багато політиків, які прямо або побічно фінансувалися із секретних фондів СРСР.

Проявом такого зв'язку можна назвати появу автомобіля "Жигулі" на базі Fiat. Не якоїсь французької, британської чи американської марки, а саме італійської. Просто тому що там були сильні лобістські групи. Цей зв'язок зберігається навіть сьогодні", - запевняє експерт.

"Зовсім не даремно пан Путін був пов'язаний з паном Берлусконі. Італія відома своїми корупційними скандалами. Крім внутрішньодержавних випадків були приклади міжнародного підкупу. Такі люди є в Німеччині, у багатьох пострадянських країнах. Це те, що наші чекісти називають агентурою впливу", - пояснює Орєшкін.

Більше про це читайте у матеріалі "Апострофа": Агенти Путіна в Європі: навіщо італійські депутати прибутку в окупований Крим.