RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

ЗМІ Путіна викрили у забавному фейку з приводу Криму

Вранці 16 травня низка російських ЗМІ поширили неправдиву інформацію про готовність парламенту Венеції 18 травня проголосувати за визнання законною анексію Криму Росією та відміну антиросійських санкцій ЄС.

Про це повідомляє відомий російський журналіст Андрій Мальгін у своєму блозі.

"Венеціанська Республіка, а разом з нею її парламент, припинили існування в 1797 році. Спасибі Наполеону Бонапарту. Те, що називається "Парламент Венеції" - це сепаратистська громадська організація, яка виступає за відділення Венеції від Італії", - пише Мальгін.

Він пояснив, що в області Венето, як і в будь-який інший з 20 областей Італії, відсутній парламент і парламентарії, а є лише обласна рада, в яку входять 50 радників.

"І троє з них дійсно постійно катаються в Крим (думаю, що за рахунок приймаючої сторони) і потім дають захоплені інтерв'ю місцевій пресі. Однак їхня приватна думка ніяк не може вплинути на зовнішню політику Італії і тим більше ЄС", - додав російський журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", раніше низка російських ЗМІ поширили фейк про те, що в окупованому Криму знайшли гігантське родовище золота.