RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

РосЗМІ знайшли у словах Гройсмана головну біду України

Російські ЗМІ по своєму інтерпретували слова прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, які він сказав у інтерв'ю одному з українських видань, стосовно бід України.

Про те, що Гройсман в інтерв'ю нібито назвав головну біду України, повідомляє "Лента.ру".

"Ми стали сировинною країною. Це біда. Фактично ми продаємо зерно, метал і так далі. Ми повинні тут навчитися робити національний продукт", - цитують Гройсмана у росЗМІ.

Однак насправді Гройсман в інтерв'ю для "УП" висловився в дещо іншому ключі.

"Я не знаю, чи всі крадуть. Ви ж розумієте, що крадуть, але найголовніше, що ще й завдають шкоди країні тим, що щось не доходить до держави. Мені здається, що потрібно продовжувати розвивати систему "Проззоро" – це дуже гарна система, я її буду всіляко підтримувати. Треба розвивати електронний уряд, більше робити процедур електронних і публічних, це правильно", - вважає голова уряду.

"Потрібно скорочувати інспекції, які всіх душать і займаються корупцією. Потрібно робити реформу судів. Потрібно займатися національною економікою. Ми стали сировинною країною. Це біда. Фактично ми продаємо зерно, метал і так далі. Ми повинні тут навчитися робити національний продукт. Ми добре працюємо в аграрному комплексі, в продовольстві, харчовій промисловості, легкій промисловості", - зазначає Гройсман.

"Я нікого не прикривав і не збираюся цього робити. Я вважаю, що державні підприємства повинні бути ефективними. По кожному підприємству треба провести конкурс на ефективний менеджмент, як це було за призначенням директора "Укрпошти". Нам потрібні найкращі з кращих. В чому проблема державних підприємств? Вони завжди були сферою впливів тих чи інших груп. І це біда. Тому що це неефективно – з одного боку. З іншого боку, гроші з бюджету тікають. Або як збитки, або як недоотримані доходи від підприємства, або якимось іншим способом. Треба змінювати систему", - розповідає про ще одну біду України прем'єр.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти дізналися про цікаві факти щодо бізнес-активів сім'ї Гройсмана в його рідній Вінниці.