RU  UA  EN

Вівторок, 23 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

23 квітня

Всі новини

Російські журналісти розвінчали брехню пропагандистів Кремля про Крим

Російські журналісти спростували твердження кремлівських ЗМІ про те, що міська рада Венето —північно-східного регіону Італії з центром у Венеції — визнала окупований Крим частиною Росії.

Про це повідомляє російське видання Новая газета.

"Центральна італійська преса не відреагувала на голосування у Венеції взагалі. Публікації зробили три невеликих видання: Il Gazettino, Corriere Del Veneto і Il Fatto Quotidiano", - пишуть ЗМІ.

"Il Fatto Quotidiano — сатирична газета — написала: "Венеціанський парламент виступив проти Брюсселя і ЄС в гарній компанії Північної Кореї, Зімбабве і Сирії", - додали російські журналісти.

За словами італійського журналіста Рафаелло Лорето, резолюція Регіональної ради Венеції не має ніякої юридичної сили.

"Згідно із законами Італії, Consiglio Regionale не наділений навіть повноваженнями радити парламенту та уряду країни прийняти те чи інше рішення щодо зовнішньополітичних питань", - зазначив Лорето.

Крім цього, посол ЄС в Росії Вігаудас Ушацкас підтвердив, що прийнято у Венеції рішення по Криму має нульову юридичну силу.

Більш того, в самому тексті резолюції ради Венеції немає ні слова про те, що Крим визнається частиною Росії.

"Регіональна Рада Венето закликає уряд Італії засудити міжнародну політику Європейського союзу щодо Криму і вимагає визнати волю, виражену в парламенті Криму і народом Криму шляхом референдуму", - йдеться в документі.

Рафаелло Лорето додав, що у ради Венеції немає повноважень приймати рішення з міжнародних питань.

"Вся їхня компетенція — внутрішні проблеми регіону. Тому говорити про визнання Криму Венецією — невірно", - підкреслив італійський журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", 18 травня регіональна рада Венето зажадала від уряду Італії визнати Крим частиною Росії.