RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли про план Путіна по Донбасу

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що Путін має намір провести вибори на Донбасі під своїм контролем і інтегрувати проросійських бойовиків у політичне поле України.

Про це Піонтковський повідомив в інтерв'ю українському виданню Апостроф.

"Вас лякає заморожений конфлікт? Але виконання вимоги про міжнародних силах на лінії поділу сторін значно змінить ситуацію в кращу сторону. Це набагато краще того, чого добивається Путін. А Путін хоче провести там під своїм контролем вибори та інкорпорувати своїх бандитів у політичне поле України", - вважає російський політолог.

За його словами, стратегічною метою Путіна є збереження повного контролю над окупованому Донбасом і зробити його формально частиною України, і таким чином блокувати європейський вектор розвитку української держави.

"Поки Україна ефективно від цього відбивається. Не можна жертвувати майбутнім країни заради ілюзії відновлення територіальної цілісності", - відзначив Піонтковський.

Він підкреслив, що Донбас і Крим треба розглядати як тимчасово окуповані території.

"І найголовніше мати добре захищену лінію розмежування, щоб не допустити подальшої агресії Росії і відновлення кровопролиття. І рано чи пізно все це повернеться Україні", - вважає політолог.

Як повідомляв "Апостроф", Піонтковський заявив, що Україна проводить складну дипломатичну гру навколо Мінських угод.