RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії пояснили, чому проект Путіна "Новоросія" з тріском провалився

Російський політолог Андрій Піонтковський заявив, що путінський проект "Новоросія" оглушливо провалився.

Про це політолог написав у статті для російського інтернет-видання Радіо Свобода.

"Все ще триває телевізійна істерія, псевдоопитування, які нічого не значать в авторитарних структурах, безглузді космічні вправи в Сирії і компенсаторне побєдобєсіє – це спроба приховати поразку, продовжити життя після смерті", - вважає Піонтковський.

За його словами, путінський режим зазнав поразки в умах і серцях руських за національністю громадян України.

"З'ясувалося, що в десяти з дванадцяти зарахованих у Новоросію регіонах не знайшлося навіть достатньої кількості статистів для організації регулярних масовок з хоругвами і путінськими іконами", - зазначив політолог.

"У двох областях у кількох містах вдалося закріпитися озброєною до зубів різношерстої компанії професійних диверсантів, приїжджих дегенератів-моторил, десятників МММ, фашистів РНЕ, переодягнених козаків, ветеранів 35-річної афгано-кавказької колоніальної війни", - додав Він.

Він підкреслив, що Кремль забезпечує постійну присутність на окупованому Донбасі частин регулярної російської армії з важкою військовою технікою, щоб не втратити контроль над цією частиною України.

"Проект променистої "Новоросії" скукожився до бандитської Лугандонії. Фундаментальною політичною слабкістю цього руху "доведених до відчаю корінних жителів", що відрізняла його від будь-якого іншого сепаратистського проекту в світі, була відсутність в ньому органіки, нездатність чітко артикулювати ні причини свого "відчаю", ні цілі свого "протесту", - повідомив російський політолог.

Як повідомляв "Апостроф", Піонтковський заявив, що Путін має намір інтегрувати проросійських бойовиків у політичне поле України через проведення виборів в ОРДЛО.