RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Розклали на атоми: соцмережі в захваті від французького сюжету про брехливі росЗМІ

Користувачі соціальних мереж називають відмінною роботою сюжет на французькому телеканалі, в якому журналісти на прикладі конкретного сюжету з телеканалу Росія 24 довели наявність у ньому маніпуляцій і відвертої брехні.

"Французи розібрали на шматочки брехню російського телеканалу! Неймовірно! Навіть без знання французької зрозуміло! Прошу поширити – можливо, більше людей, в тому числі, які черпають інфо про ситуацію в ЄС з ростб зможуть зрозуміти, як їм брешуть!", - пише користувач Олександр Таранишин.

"Йдеться не про особливу точку зору російської пропаганди, а про відверту брехню. Людям приписують слова, які вони не говорили, роблять нарізку з різних подій, видаючи їх за одне. І це явно не помилка журналістів, тобто, тут свідома брехня і маніпуляція. Нагадаю, що все це відбувається на ваші податки...", - обурюється відомий російський блогер Ілля Варламов.

"До речі, зараз боротьба з російською пропагандою - один з головних інформаційних трендів Європи. Вже нікого не здивуєш російською брехнею. Раніше вони намагалися підкорювати світ культурою, космосом, спортом. Але культура, як і журналістика, померла. Космічні ракети не злітають, а якщо таке диво трапляється - падають. Спорт - повний "фінський" провал. У путінської Росії для світу і простих громадян РФ немає нічого, крім брехні. Сам режим не здатний створити умови для талантів, які виїжджають з РФ. Потрібні тупі. І ось цим тупим вже нічого не треба. Найважливіше для них - як там "загниває" США і НАТО, досить все погано в Україні і скоро розвалиться Євросоюз", - пише Петро Шуклинов.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилося відео з ефіру французького телеканалу Canal+, який показав як російський телеканал Росія 24 відверто бреше в ефірі - видає протести у Франції проти нового закону про працю за марш євроскептиків, перебріхує слова спікерів і спотворює інші події.