RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Скандал з дипконтрабандою: журналіст вказав на слід Порошенко

Український журналіст Сергій Щербина повідомив нові подробиці скандалу контрабандного ввезення сигарет в Словаччину на автомобілі з українськими дипломатичними номерами.

Відповідну публікацію він зробив на своїй сторінці в Facebook.

"Вивчив сторінку Оксани Ліщишин (голова Закарпатської ОДА Москаль заявив, що водієм автомобіля, на якому перевозили контрабанду, був її чоловік – ред.) в Фейсбуці, і знайшов багато цікавого. Її мама – Галина Калагурка – багаторічний менеджер львівської готелю "Супутник". Працює членом ревізійної комісії і в минулому була заступник голови правління цього підприємства", - пише Щербина.

За його словами, головою правління та власником "Супутника" є Лариса Малех, почесний консул Угорщини в Україні. Крім цього, мама Оксани Ліщишин і Лариса Малех ще на початку 2000-х заснували благодійний фонд "Лелека", який існує досі.

"Її чоловік Лариси Малех Петро Іванович - колишній депутат Львівської облради і багаторічний голова правління компанії "Львів-Петроль" (мережа заправок у Львові та області), яка належить структурам групи "Приват", - зазначив журналіст.

"Лариса Малех – колишня помічниця свіжоспеченого нардепа від БПП Оксани Білозір, куми Петра Порошенка, нинішнього президента і колишнього міністра закордонних справ". – додав Щербина.

Він ткже виклав спільне фото Білозір і Малех на міжнародному подію, яке проходило в готелі "Супутник":

Крім цього, як повідомляє журналіст, одним з помічників Білозір під час депутатства 6-го скликання, крім Лариси Малех, був і Назар Бенч, можливо син екс-генконсула України в Словаччині, який на даний момент є менеджером компанії "ІТТ-Нерухомість", володіє которою нинішній першій заступниці міністра фінансів Оксана Маркарова.

Як повідомляв "Апостроф", глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що висновки у справі про контрабанду сигарет членом сім'ї дипломата будуть зроблені швидко.