RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

26 березня

Всі новини

Скандал з дипконтрабандою: Москаль додав вогню

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль опублікував листа українського посольства в Словаччині, на підставі якого з України під виглядом дипломатичного вантажу намагалися вивезти контрабандну партію сигарет.

Про це повідомляється на офіційному сайті Москаля.

"Оскільки Міністерство закордонних справ України навіть через три дні після затримання "дипломатичної контрабанди" ніяк не може знайти листа Посольства України в Словаччині, на підставі якого до Угорщини намагалися завезти велику партію нелегальних сигарет, оприлюднюю цей документ для громадськості", - заявив голова Закарпатської ОДА.

Цей лист написаний українською і словацькою мовами на офіційному бланку Посольства України в Словацькій Республіці. Також на листі є гербова печатка і підпис 1-го секретаря Посольства України Оксани Ліщишин.

"Цим підтверджується, що 21.05 – 24.05 2016 року на дипломатичній машині Volkswagentransporter EE 24 158 перевозиться дипломатичний вантаж. Відповідно до Віденської конвенції він не підлягає контролю", - йдеться в листі.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Сергій Щербина вказав на слід Порошенко в скандалі контрабандного ввезення сигарет у Словаччину на автомобілі з українськими дипломатичними номерами.