RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

27 березня

Всі новини

У Порошенка і Путіна розповіли подробиці їхньої нічної розмови

У ніч на 24 травня відбулася телефонна розмова в "Нормандському форматі", в якому взяли участь лідери України, Росії, Німеччини та Франції.

Про це повідомляють прес-служби президентів України і Росії.

"Петро Порошенко звернув увагу на погіршення ситуації, зокрема обстріл в районі Авдіївки, що є реальною перешкодою для досягнення прогресу у мирному врегулюванні", - відзначили в прес-службі Порошенко.

Зокрема, український президент знову вимагає від Росії вивести війська з окупованої частини Донбасу, і припинити постачання туди військової техніки і живої сили.

Також Порошенко закликав Росію звільнити всіх українських заручників і припинити переслідування кримських татар в окупованому Криму.

Крім цього, лідери України, Франції, Німеччини і Росії, за даними прес-служби Порошенка, підтримали розгортання поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

При цьому у повідомленні Кремля за підсумками переговорів немає слів про поліцейську місію.

"Підкреслено, що ключовим елементом врегулювання має стати прямий діалог Києва з Донецьком і Луганськом в цілях повного і всеосяжного виконання Мінських домовленостей від 12 лютого 2015 року", - повідомили в прес-службі Кремля.

"...партнерам по "нормандському формату" переданий погоджений з ДНР і ЛНР пакет пропозицій щодо місцевих виборів, особливого статусу, амністії і децентралізації, які слід було б уважно розглянути в Контактній групі", - додали в Кремлі.

Як повідомляв "Апостроф", 14 квітня Путін несподівано Порошенка з приводу посилення присутності ОБСЄ на окупованому бойовиками Донбасі.