RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Порошенка розповіли, в чому армія України перевершує армію США

Радник президента України, помічник міністра оборони Юрій Бірюков заявив, що в армії США, на відміну від ЗСУ, немає досвіду проведення фронтових операцій.

Про це Бірюков повідомив в інтерв'ю українському виданню Кореспондент.

"Але якщо б у нашу армію теж влити 2 трильйони доларів, як це роблять у США, – ми б були краще американців. Де воювали американці? У них був контингент в Іраку, Афганістані, Ліберії, Сербії, але у нас теж був там контингент. У США досвіду фронтових операцій немає, вони не використовували Смерчі", - зазначив радник українського президента.

За його словами, американці активно вивчають бойовий досвід української армії.

"І тепер, коли вони приїжджають до нас, то кажуть приблизно таке: ми вам зараз покажемо, як правильно ходити строєм, а ви нам розкажіть, як визначити, що летить Смерч, і як від нього рятуватися", - підкреслив Бірюков.

"В Афганістані у моджахедів не було систем залпового вогню, і війна їхня, по суті, була партизанською. В Югославії американці все розбомбили, а потім зачистили, як і в Іраку. А у нас тут танкові атаки йдуть. Для них це нове", - додав радник Порошенка.

Також він пояснив слова Порошенка про боєздатність української армії.

"Він не говорив, що вона найсильніша. Він сказав "найбоєздатніша". Такої кількості солдатів, які розуміють, що таке, наприклад, танкова атака, немає ніде", - заявив Юрій Бірюков.

Як повідомляв "Апостроф", Бірюков виключив силовий варіант повернення контролю над Донецьком.