RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

У Росії розповіли, як Путін підшуковує в Україні "декілька десятків безумців"

Російський політолог Дмитро Орєшкін заявив, що президент Росії Володимир Путін має намір використовувати українських націоналістів для проведення етнічних чисток на Донбасі, контроль над яким Кремль поверне Україні.

Про це Орєшкін повідомив у статті для українського видання Апостроф.

"Якщо Донбас повертається в Україну, я легко можу собі уявити, що крайні українські націоналісти отримають негласно підтримку з Кремля. Це звичайна робота провокаційних діячів, аналітиків, агентів... ", - зазначив російський політолог.

"І після цього на Донбасі провокується чистка. У тому числі, за етнічною ознакою. Я цілком можу уявити, що в Україні знайдеться п'ять десятків безумців, які будуть мститися росіянам за Надію Савченко і ще за щось", - підкреслив Орєшкін.

За його словами, цей факт зіграє на руку кремлівській пропаганді.

"Використовуючи потужну агентуру, використовуючи гроші, використовуючи дерев'яні голови відморожених націоналістів, а вони є в будь-якій країні. Використовуючи Надію, в якої є два роки у в'язниці, після чого будь-яка людина озвіріє...", - пише політолог.

Також він вважає, що якщо Кремль поверне території тимчасово окупованого Донбасу Україні, то це не сильно вдарить по іміджу Путіна.

"Він пережив іміджеві втрати, пов'язані з втратою проекту "Новоросія" (про що також дуже багато говорилося), він пережив іміджеві втрати, пов'язані з відпусканням такої "страшної злочинниці" з точки зору "патріотів", як Савченко... Він переживе і Донбас", - пише Дмитро Орєшкін.

Крім цього, зазначає політолог, населення тимчасово окупованого Донбасу не буде голосувати за провладні українські політичні партії найближчі кілька років.

Загалом, повідомляє Орєшкін, Путін має намір повернути повністю Донбас Україні, але так, щоб він був в орбіті впливу Кремля.

"Використовуючи вплив "польових командирів", російських громад, зробити так, щоб ця територія де-факто перебувала під ідеологічним і неявним адміністративним впливом Кремля", - заявив російський політолог.

Раніше Орєшкін писав, що Путін створив Нацгвардію через невпевненість Кремля у власних силах, а також через недовіру російського керівництва до силових структур.