RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Глава Генштабу України допустив нове військове вторгнення Росії

Глава Генерального штабу України, генерал армії України Віктор Муженко допустив широкомасштабне військове вторгнення Росії на українську територію.

Про це Муженко повідомив в інтерв'ю для українського інформаційного агентства УНІАН.

" На сьогодні ми розглядаємо кілька сценаріїв, в тому числі, можливість широкомасштабної агресії по відношенню до України. І ми до цього готуємося, відпрацьовуємо відповідні плани, проводимо підготовку військ, відновлюємо озброєння і таке інше. Це дуже поганий сценарій, але ми змушені, ми повинні його розглядати, опрацьовувати, проводити відповідні навчання, для адекватного реагування на цю загрозу", - сказав глава Генштабу.

За його словами, на даний момент на території тимчасово окупованого Донбасу 6-7 тис. російських військовослужбовців регулярної армії та 33-34 тис. найманців. Муженко підкреслив, що кількість іноземних військ на Донбасі з лютого залишається приблизно однаковим, але відбувається їх ротація.

" Кордон залишається неконтрольованим, місія ОБСЄ до контролю за кордоном не допускається, тому є можливість переміщувати і озброєння, і військову техніку, і особовий склад", - зазначив глава Генштабу.

Також він підкреслив, що загроза російського вторгнення в Україну можлива не тільки з боку Донбасу, але і з Криму.

" Нарощується військова присутність, вдосконалюється інфраструктура, проводяться навчання, розгортаються нові військові частини і нові бази на Сході (на території Росії) – в районі Богучара, Воронежа, Смоленська. Формуються потужні об’єднання. Є ряд серйозних загроз не тільки на південно-східному, а й на інших напрямках", - пояснив Віктор Муженко.

Як повідомляв "Апостроф", 19 травня Муженко повідомив, що проросійські бойовики на Донбасі не створюють потужних ударних угруповань, а лише переміщають техніку і особовий склад.