RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Стало відомо, як Росія використовує "злодіїв у законі" у війні з Україною

Перший заступник голови Національної поліції — начальник кримінальної поліції Вадим Троян заявив, що Росія значно впливає на погіршення криміногенної ситуації в Україні через посилення свого впливу на кримінальний світ нашої держави.

Про це Троян пише у статті для українського видання Дзеркало тижня.

"В Україні простежується насичення і активізація діяльності організаторів і керівників злочинних угруповань, які отримали громадянство і статус "злодія в законі" на території Російської Федерації. У зв'язку з цим вони знаходяться під впливом спецслужб РФ і використовуються останніми для збору інформації та дестабілізації криміногенної обстановки в регіонах України", - повідомив перший заступник Нацполиции.

За його словами, все частіше надходить інформація про створення лідерами кримінального світу власної контррозвідки, яка нейтралізує активність спецслужб і підрозділів.

"Майже у кожного більш або менш впливового "злодія в законі" є високопоставлений покровитель, а іноді — і зв'язки з представниками медіа, які за замовленням організовують розміщення потрібних публікацій, у тому числі таких, які дискредитують те або інша посадова особа", - вважає Вадим Троян.

Також він звертає увагу на те, що деякі злочинні угруповання фінансуються з непідконтрольною державної влади частини України.

Як зазначив Вадим Троян, протизаконна діяльність учасників злочинних угруповань найчастіше спрямована на отримання прибутку від протиправного використання легальної економіки і корупційних схем, тобто ставить метою системне розкрадання національного багатства України.

Як повідомляв "Апостроф", у березні українські правоохоронні органи викрили ФСБ у підсовуванні "злодіїв у законі".