RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Адвокат Савченко пояснив, чому вона опинилася в політиці

Адвокат української льотчиці, народного депутата Надії Савченко Марк Фейгін пояснив, чому його колишня підзахисна вирішила пов'язати свою долю з політикою.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Я багато в чому відповідальний за те, що втягнув її в це. Тому що це була одна з ліній захисту, дуже важлива лінія захисту. Її доля стала важливим елементом її захисту, політична доля", - пояснює Фейгін.

Також адвокат розповів, чому Савченко вирішила балотуватися в Раду за списками партії "Батьківщина".

"Тому що "Батьківщина" запропонувала Надії Савченко місце в списку. А чому їй треба було відмовлятися, якщо перше місце в "Батьківщині" давало їй місце в парламенті, а потім і в делегації ПАРЄ, і імунітет? Я б сказав, що погляди Наді - це її особиста справа, але обставини були такими, що треба було вибирати, це було перед достроковими виборами", - розповідає адвокат Савченко.

"Вона подумала деякий час, вона запитувала, задавала питання. Її більше цікавила не стільки ідеологічна складова "Батьківщини", скільки те, що таке депутатська робота, як вона може себе реалізувати як депутат, як вона буде це робити у в'язниці. Я їй пояснював, я сам - колишній депутат парламенту. Я був депутатом Держдуми в 1993 році, але це було дуже давно, 23 роки тому. Я, до речі, був наймолодшим депутатом, мені було 22 роки. Я міг зрозуміти Надю як неофіта, і я зміг пояснити їй, що це допоможе нам, тому що ми зможемо апелювати до її імунітету як делегати ПАРЄ", - говорить Фейгін.

За словами адвоката, Савченко не була впевнена у своєму кроці, вважаючи, що їй ще потрібно багато чому навчитися.

"Вона не була так впевнена. Спочатку вона вважала, що їй потрібно багато чому навчитися, і я думаю, що від цієї думки вона не відмовилася", - розповідає адвокат.

Більше читайте у матеріалі "Апострофу": Марк Фейгін: багато в чому це я втягнув Надію Савченко в політику.