RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

В Україні скандалять у зв’язку з планами голови Єврокомісії відвідати Путіна

Плани президента Єврокомісії (ЄК) Жан-Клода Юнкера відвідати з візитом Росію викликали різке засудження з боку екс-голови МЗС України Володимира Огризка.

"Можливий візит Юнкера до Росії тільки допоможе Путіну далі шантажувати ЄС. Невже це не зрозуміло?" - написав він у своєму Twitter.

Крім того, як повідомляє американська газета The Politico з посиланням на дипломатичні джерела, плани Юнкера щодо візиту до Росії викликають невдоволення США, деяких країнах ЄС і навіть в самому апараті ЄК.

"Зустрічі лише заради самих зустрічей не додають цінності відносинам між ЄС і Росією. Кремль використовує зустрічі, щоб створити враження про те, що бізнес продовжується як звичайно, проектує це враження для власної публіки", - заявив в інтерв'ю американському виданню міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс.

Як повідомила речник ЄК, Юнкер погодився відвідати захід у Росії в наступному місяці, повідомляє Reuters, передає "Європейська правда".

"Президент Юнкер отримав запрошення і планує взяти участь в Петербурзькому міжнародному економічному форумі 16 червня. Він буде використовувати цю можливість, щоб донести до російського керівництва, а також широкої аудиторії точки зору Євросоюзу щодо нинішнього стану відносин Росія-ЄС", - зазначила вона.

Як раніше повідомляв "Апостроф", у російських ЗМІ повідомили, що Євросоюз нібито може в кінці року частково скасувати санкції проти Росії.

Однак нещодавно голова Євроради Дональд Туск заявив, що Європейський Союз залишить у дії економічні санкції проти Росії, поки нею не будуть у повному обсязі виконані Мінські угоди.