RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

З'явилося відео першого виступу Савченко в Раді

Українська льотчиця і народний депутат Надія Савченко, звiльнена з російського полону, вперше виступила у Верховній Раді України.

Відео з її виступом опубліковано на YouTube.

"Я, народний депутат України Надія Савченко, я повернулася і включаюся в роботу. Хочу подякувати всім українцям, які боролися за мене. Я хочу подякувати всім українцям світу, які мали свідомість світової громадськості і показували, що таке Україна. Я хочу подякувати всім добрим і порядним людям світу, які підтримали і мене, і Україну. Хочу попросити вибачення в матері Вадима Пугачова за те, що її син віддав життя за мою свободу. Вибачте, що я жива, а ваша дитина мертва", — заявила Савченко.

"Я повернулася і не дам вам забути, не дам вам забути, хто сидить у цих кріслах ВР, про тих хлопців, які починали віддавати життя за Україну на Майдані і зараз продовжують вмирати за неї на Донбасі. Я не дам вам забути те, що якщо хто-небудь з вас був на цвинтарі, то ви могли відчути те, що відчувала я: вони не лежать, вони стоять. Вони стоять з нами за Україну, і вони не ляжуть в могили доти, доки ми не отримаємо ту Україну, за яку вони померли і про яку ми мріємо", — наголосила льотчиця.

"Скажу, що нічого не забуто, ніхто не забутий і нічого не прощено. І народ України не дасть нам сидіти в цих кріслах, якщо ми будемо зраджувати їх", — зазначила нардеп.

Після цього вона заспівала гімн України.

"Я у ВР знімаю свій портрет з трибуни і заміняю його особами хлопців, які будуть дивитися вам в очі, які зараз сидять в тилу ворога і відстоюють нашу Україну. Для того, щоб кожного разу, коли ви будете виступати на цій трибуні, дивилися їм в очі і розуміли, що ви не маєте права не витягнути останнього з них. Спасибі", — підсумувала Савченко.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Савченко розповіла про те, що її неприємно здивувало по дорозі до Верховної Ради.