RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії спрогнозували вибори на Донбасі з "бандерівськими" партіями

Російський історик і політичний експерт Валерій Соловей заявив, що восени на території тимчасово окупованого Донбасу можуть пройти вибори за участю українських партій.

Про це Соловей повідомив в інтерв'ю Апострофу.

"...якщо до кінця літа дійсно виводяться "прикомандировані", то восени на Донбасі будуть проведені вибори, поки що підготовка до цих виборів йде, наскільки я знаю. Вибори з участю українських партій, причому навіть тих, які на Донбасі називають "бандерівськими", - вважає російський політичний експерт.

За його словами, вибори на Донбасі можуть пройти тільки після виведення з цього регіону російських військ.

"Вимальовується логіка. Спочатку висновок "прикомандированих", "відпускників", "добровольців", виведення важкої техніки... Та, яка зараз там дислокується, вона вже перекладається ближче до кордону Російської Федерації. А потім уже проведення виборів", - підкреслив Соловей.

Також він зазначив, що Кремль буде стежити за реакцією Заходу в проміжок між виведенням російських військ і виборами на Донбасі.

"Якщо Захід починає процес зняття санкцій, поступово, поетапно, то це буде стимулювати Росію і далі рухатися в цьому напрямку", - пояснив Валерій Соловей.

Як повідомляв "Апостроф", нещодавно ватажок так званої ДНР Олександр Захарченко заявив, що бойовики не будуть проводити місцеві вибори за українським законодавством.