RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Reuters дізнався про важливе рішення ЄС щодо безвізового режиму з Грузією

ЄС не погодився послабити правила поїздок у Грузію, а Туреччині, Україні та Косово слід очікувати більш тривалого терміну обговорення надання безвізового режиму, тому що Європейський союз став більш обережним з ризиків, які пов'язані з імміграцією.

Про це повідомляє Reutres з посиланням на джерело в делегації ЄС.

За даними агентства, в ЄС також зараз думають над наданням безвізового режиму Туреччини, адже їй необхідно контролювати імміграцію, після того 1,3 млн осіб дісталися в Європу в минулому році, зазначає агентство.

Як пише ЗМІ, посилаючись на своє джерело в Брюсселі переконані, що Туреччина робить успіхи, щоб отримати безвізовий режим. Очікується, що питання надання безвізового режиму Туреччини будуть розглядати в червні.

Посли ЄС у Брюсселі обговорили аналогічну угоду для Грузії в середу, проте не прийняли ніякого рішення.

Один з дипломатів, на якого посилається Reutres, стверджує, що Німеччина і Франція виступають проти рішення про надання безвізового режиму Грузії.

"Ми не хочемо, щоб зупинився весь процес. Ми просто хочемо бути більш обережними", – пояснив агентству неназваний дипломат з однієї держави ЄС, яка виступила в середу проти надання безвізового режиму в Грузії.

Як повідомляє джерело ЗМІ, вони можуть повернутися до цього питання на наступному тижні, під час обговорення більш складного випадку - надання безвізового режиму для України.

Є й інший ризик: Європейський парламент, який і вводить у дію угоди щодо безвізового режиму, проведе свою останню сесію 4-7 липня і тільки в середині вересня відновить свою роботу. Таким чином, якщо на сесії не вдасться подолати протиріч, то до питання надання безвізового режиму Грузії і Україні законодавчий орган ЄС повернеться на раніше осені.

Як повідомляв "Апостроф", найбільшим ризиком для безвізового режиму між Україною та ЄС є спротив більшої частини членів Ради міністрів ЄС.