RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

Скандал з "чорною касою" ПР: у владі України озвучили версію

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль дав свою версію походження скандальних документів "чорної каси" Партії регіонів від 2012 року.

Про це він написав на своєму сайті.

Москаль заявив, що списки одержувачів грошей з "чорної каси" Партії регіонів були викрадені під час підпалу центрального офісу Партії регіонів на вул. Липській у Києві 18 лютого 2014 року під час Революції Гідності. Підпал був інспірований Службою безпеки України.

"Я був членом Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування злочинів під час Революції Гідності і розглядав цей підпал як один з епізодів. Офіс Партії регіонів на Липській належав нардепу від ПР Григорію Смітюху, який тоді мав конфлікт з керівництвом партії, тому його майно не було шкода принести в жертву". До речі, Смітюх також схилявся до версії, що підпал був інспірований тодішньою владною верхівкою", — зазначив Москаль,

"Причина — продемонструвати суспільству крайній екстремізм протестувальників і дати привід Януковичу прийняти щодо них жорсткі заходи. Однак на той час, 18 лютого, ситуація в країні вже не контролювалася Адміністрацією президента. Підпал влаштували зсередини працівники СБУ або їхня агентура, а вже після цього до партійного офісу збіглися протестувальники. Під час пожежі загинули двоє людей. У метушні, що виникла, з офісу викрали гроші, цінні речі і "комірну книгу" Партії регіонів, яка була в СБУ. А тепер її вирішили таким чином легалізувати", — розповідає закарпатський губернатор.

"До речі, кримінальну справу щодо підпалу офісу ПР по сьогодні так і не розслідувано до кінця, паліїв не встановлено і не притягнено до кримінальної відповідальності", — додав Москаль.

Нагадаємо, раніше Геннадій Москаль відреагував на звістку, що серед документів "чорної каси" Партії регіонів від 2012 року виявилися матеріали про фінансування партії "Наша Україна", яку очолює третій президент України Віктор Ющенко.

Як повідомляв "Апостроф", радник мера Одеси з питань боротьби з корупцією Вадим Чорний вказав на розбіжності в документах про "чорну касу" Партії регіонів.