RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

У Авакова розкрили провокацію від імені Савченко

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк розповів про телефонний дзвінок нібито від імені помічника української льотчиці та народного депутата Надії Савченко.

Про це Шкіряк написав на своїй сторінці в Facebook.

"Увага! Чергова інформаційна провокація! Сьогодні вдень отримав дзвінок від нібито помічника Надії Савченко на ім'я "Олександр Петренко". Оскільки був заклопотаний справами, спочатку взагалі не зовсім зрозумів в чому справа, але швидко зрозумів, що це фейк", — відзначає радник Авакова.

"Суть полягала в тому, що 7 червня нібито відбудеться зустріч з Надією в Будинку Офіцерів, на яку мене запрошують. Оскільки я не знайомий з Савченко особисто, це ще куди не йшло, але далі шедевр. "Помічник" повідомив, що запрошення коштують 500 грн, для того, щоб оплатити фуршет. Як тільки я це почув, одразу зрозумів, що це підстава, але вирішив "вмикати дурня" і послухати далі", — розповідає Шкіряк.

"А далі розмова про якийсь виступі Надії і живе спілкування з "фото на пам'ять". Одним словом, туфта туфтою. На закінчення я інтелігентно попросив, щоб передзвонили пізніше і я дам остаточну відповідь. Після швиденько зв'язався з колегами Надії з фракції "Батьківщини", які підтвердили, що такого помічника у Надії немає і ніякої зустрічі з нею не планується", — повідомляє радник глави МВС.

"Як з'ясувалося, такі дзвінки відбулися ще кільком народним депутатам, зокрема В'ячеславу Костантиновському. Він, до речі, записав розмову з аферистами. Що це було, спроба інформаційної провокації або реальна спроба шахрайства, ми з'ясуємо. Я схиляюся до першого. Зараз дуже хотів зустрітися з "помічником" і "придбати запрошення", але номер, з якого надходили дзвінки, відключен, що не дивно. Зрештою, вирішив попередити, щоб хтось не клюнув на це ганебне лайно", — додає Шкіряк.

Як повідомляв "Апостроф", на сайті президента України Петра Порошенка з'явилася електронна петиція з вимогою призначити Надію Савченко міністром оборони України.

У прихильників режиму президента Росії Володимира Путіна почалася справжня істерика після публікації новини про те, що на честь української льотчиці, депутата Верховної Ради Надії Савченко назвали одну з гірських вершин Гімалаїв.