RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

В Україні назвали причину різкого загострення ситуації на Донбасі

Ескалація конфлікту на окупованому Донбасі пояснюється бажанням Кремля організувати негативний фон навколо нібито запланованого Банковою на 9 червня голосування за зміни в Конституцію в частині децентралізації державної влади.

Про це написав старший аналітик МЦПД Анатолій Октисюк у своїй статті для "Апострофа".

"Голосування по судовій реформі вже заплановано на 2 червня. За інформацією перевірених джерел, на 9 червня в парламенті заплановано пакетне голосування за зміни в Конституцію в частині децентралізації державної влади, а також виборче законодавство. Голосувати за відповідні ініціативи будуть в один день за схемою "Луценко - генпрокурор", - пише експерт.

За інформацією Октисюка, якщо голосування все-таки відбудеться, то окупованому Донбасу буде надано особливий статус місцевого самоврядування і дане зелене світло для виборів.

"При такому розкладі м'яч буде на стороні Кремля, від якого вимагають виведення незаконних військових формувань та доступу до неконтрольованого ділянці російсько-українського кордону. У Кремлі розуміють, що після того, як Київ проголосує за зміни до Конституції і виборче законодавство, вимагати від української влади зміни або узгодження положень в цих законопроектах з представниками незаконних ДНР і ЛНР буде нереально. Тому Кремль і робить спроби ескалації ситуації на Донбасі, які супроводжуються великими втратами українських бійців. Головна мета активізації бойових дій - створити для Порошенка неприємний фон навколо голосування за зміни до Конституції, а також мобілізувати радикально налаштовані організації і партії війни", - пояснює аналітик.

Більше про це читайте у матеріалі "Апострофа: Порошенко готує особливий статус Донбасу: подробиці секретних угод.