RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Судова революція в Раді: журналіст вказав на "зраду"

Український журналіст Степан Смишляєв вказав на "зраду" при голосуванні Верховною Радою України за судову реформу.

Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Я, звичайно, не конституціоналіст, але з того, що написано в Конституції, мені видається, що, підтримавши в рамках змін до Конституції положення про обмеження суддівської недоторканності, депутати знову відклали на невизначений термін питання позбавлення недоторканності себе шанованих", – зазначив Смишляєв.

Він підкреслив, що в статті 158 Конституції України йдеться, що парламент протягом строку своїх повноважень не може двічі змінювати одні й ті самі конституційні положення.

Смишляєв пише, що прийнятий сьогодні Верховною Радою законопроект №3524 щодо судової реформи і законопроект №1776, який передбачає скасування депутатської недоторканності, вносять зміни до статті 126 Конституції України.

"Найбільш логічним видається відкликання цього законопроекту, реєстрація нового, який буде стосуватися виключно депутатів, і запуск процедури з самого початку", - вважає журналіст.

"Але враховуючи те, наскільки "активно" депутати "розглядали" попередні варіанти зняття недоторканності з себе, можна припустити, що тепер, отримавши юридичну підставу для відстрочки цього питання, його взагалі закинуть якнайдалі", - підсумував Степан Смишляєв.

Як повідомляв "Апостроф", у "Венеціанській" комісії висловили невдоволення з приводу проекту судової реформи України, оскільки вона зберігає вплив президента на судову владу.