RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Стало відомо, якими ударними дрона обзавелася Україна

Директор інформаційно-консалтингової компанії Defence Express Сергій Згурець розповів, які безпілотні літальні апарати (БПЛА) представлені в Україні.

Про це Згурець повідомив в інтерв'ю "Апострофу".

"А ще у вівторок демонструвався польський безпілотник, який не був прийнятий на озброєння польської армії, а також безпілотник "Ятаган" (український БПЛА, - "Апостроф"). Вони також можуть доставляти боєприпаси в певну зону. Але повною мірою говорити про них як про ударні безпілотники не можна", – сказав військовий експерт.

Він підкреслив, що в України є ударні безпілотники на рівні квадрокоптеров, але якщо говорити про апарати класу американських Shadow або Hunter, то подібні вироби в нашій країні з'являться не раніше ніж через 10-15 років.

"У нас немає автопілота, немає супутникової системи для управління такими безпілотниками на дальності від 100 км, немає захищених каналів зв'язку - у нас немає практично нічого, що необхідно для таких літальних апаратів", - зазначив Згурець.

Детальніше про програму бойових безпілотників в Україні читайте в інтерв'ю Сергія Згурця для "Апострофа".

Нагадаємо, 1 червня секретар РНБО України Олександр Турчинов заявив про необхідність налагодити серійне виробництво ударних безпілотників.