RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Україна в Кремлі: стало відомо про жорстке протистояння людей Путіна

Між помічником президента РФ Владиславом Сурковим і кумом Путіна, одіозним українським політиком Віктором Медведчуком йде активне протистояння за вплив на російського президента в "українському питанні".

Про це розповів російський політолог і публіцист Станислав Белковський в інтерв'ю "Інозмі.ру".

"В оточенні Путіна два основних "центри" української політики, а саме Владислав Сурков і Віктор Медведчук. І ці двоє жорстоко конкурують один з одним. Тим не менше всі остаточні рішення приймаються особисто Путіним", - запевняє політолог.

За словами публіциста, Медведчук підштовхує Путіна до більш активного втручання в справи України, в тому числі на національному українському рівні.

"Очевидно, це пояснюється бажанням Медведчука повернутися в політику на Україні з козирними картами на руках. Це зовсім не збіг, що 25 травня Путін запросив Медведчука в Кремль на зустріч з родичами двох російських журналістів, за вбивство яких була засуджена Савченко. Путін є хресним батьком однієї з дочок Медведчука, і в цілому їх можна назвати досить близькими друзями. Судячи з усього, стосунки між ними є досить міцними", - вважає Белковський.

Як стверджує публіцист, Сурков дотримується більш поміркованої позиції, пропонуючи використовувати конфлікт на сході України, щоб врешті-решт заручитися вірністю Києва Москві.

"Як завжди в подібних ситуаціях, Путін намагається слідувати одразу двома шляхами. Водночас він упевнений, що Україна розпадеться на частини в будь-якому випадку — принаймні в економічному сенсі. І тоді можна буде розмовляти зовсім по-іншому. Світ буде благати Москву врятувати Україну, і в цій ситуації Росія спробує домовитися про скасування санкцій та визнання її претензій на Крим. Я б додав, що повсюдна корупція та неефективність українського керівництва, що прийшли до влади після революції Майдану, дає Путіну привід продовжувати плекати цю мрію", - зазначає експерт.

Як повідомляв "Апостроф", Путін на зустрічі з родичами загиблих на Донбасі журналістів "ВГТРК", у смерті яких суд РФ звинуватив Надію Савченко, посадив поруч з собою Медведчука.