RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Російський журналіст указав на нову загрозу Третьої світової від Путіна

Відомий російський журналіст Євген Кисельов заявив, що Росія здатна розв'язати військовий конфлікт із Заходом саме в Прибалтиці.

Про це журналіст написав у своєму блозі на "Эхе Москвы".

"Насамперед, я маю на увазі нещодавню жорстку заяву голови Ради Федерації Валентини Матвієнко. Росія, зазначила Матвієнко, не хоче "спокійно дивитися" на утиски росіян у низці республік колишнього СРСР і буде захищати своїх співвітчизників за кордоном. Матвієнко називала Латвію, Естонію, Україну і — що дещо несподівано — Білорусь", - пише Кисельов.

Він нагадав сюжет документального фільму Бі-бі-сі "Третя світова війна: у командному пункті", де РФ починає локальний ядерний конфлікт із НАТО на Півночі Європи.

"Повинен сказати, що задовго до появи фільму мені особисто не раз доводилося чути від західних дипломатів саме цю версію — що Кремль, швидше за все, в разі військового конфлікту з НАТО спробує вдатися до тактики залякування: одноразово застосує тактичну ядерну зброю малої потужності, що завдасть мінімального збитку, і цей інцидент одразу буде списано на якогось божевільного генерала", - зазначив журналіст.

Таким чином, вважає Кисельов, Захід зіткнеться з дилемою: нанести удар по Росії, що буде потенційним початком Третьої світової війни, або відступити, тим самим фактично поставити крапку в існуванні НАТО.

"Схоже, в Кремлі уважно подивилися фільм Бі-бі-сі та сьогодні, заявляючи, що більше не мають наміру терпіти порушення прав росіян у Латвії та Естонії, говорять Заходу: дякуємо за підказку, тепер ми знаємо, як треба діяти", - додав російський журналіст.

Як повідомляв "Апостроф", російський військовий експерт Олександр Гольц вважає, що новою стратегією РФ є спроба переконати Захід, що Кремль готовий застосувати ядерну зброю.