RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Скандал зі звітом ООН щодо катувань в Україні: стало відомо про результат

Голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів про рішення, яке було прийнято в ході зустрічі з помічником генсека ООН з прав людини Іваном Шимоновичем, після скандалу навколо звіту ООН про появу в Україні секретних в'язниць, в яких українські правоохоронці нібито застосовують катування до ув'язнених.

Про це Грицак повідомив журналістам у ході позапланової перевірки слідчого ізолятора СБУ в Києві за участю уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутківської та генпрокурора Юрія Луценка, передає "Інтерфакс-Україна".

"Минулого тижня у нас була зустріч з Шимоновичем, у нас була конструктивна розмова, домовилися про подальшу співпрацю та створення спільної групи, яка буде вирішувати подібного роду нюанси фактично онлайн, щоб не допустити надалі подібних звинувачень України тощо", - зазначив голова СБУ.

Як повідомляв "Апостроф", український журналіст Юрій Бутусов вказав на брехливість статті журналіста Максима Таккера, в якій Шимонович заявив про те, що в Україні з'явилися секретні в'язниці.