RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

У ватажка ДНР спрогнозували захоплення нових територій України

Український журналіст з проросійськими поглядами Олександр Чаленко, який втік до РФ після Євромайдану, розповів про воскресіння "проекту Новоросія", новий статус ватажка самопроголошеної ДНР Александра Захарченка та підготовку бойовиків до нового "повстання" на сході України.

"Може розпочатися реанімація "проекту Новоросія", який до того ж стане ще й додатковим фактором тиску на Київ, з тим щоб змусити його на ділі реалізувати "Мінськ-2", а не фантазувати про якісь "поліцейські місії ОБСЄ". При цьому Захарченко в цьому проекті бачиться лідером Новоросії, її Че Геварою, а Донбас — чимось на зразок Куби, яка була Меккою для всіх латиноамериканських революціонерів, політиків і державних діячів лівої орієнтації. Приблизно таку саму роль Донбас буде покликаний зіграти для Новоросії", - написав Чаленко на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, так звані "прямі лінії" Захарченка з українцями є тільки початком "в його позиціонуванні лідером Новоросії".

"Будь-хто може скептично констатувати: про яке відродження "проекту" Новоросія" може йтися, якщо велика його частина контролюється Україною, а в реальності самостійною є тільки третина Донбасу — ДНР і ЛНР? До того ж навряд чи донбаські новоросійські республіки перейдуть у наступ — це неможливо, оскільки це призведе до збільшення санкцій з боку Заходу щодо Росії. Все правильно. Тому може йтися про "Російську весну-2", про нові повстання в Новоросії. Саме до неї і готуються Донецьк і Луганськ, саме тому і позиціонують зараз Захарченка як лідера Новоросії", - підсумував Чаленко.

Як повідомляв "Апостроф", один з ватажків самопроголошеної ДНР Денис Пушилін розповів сценарій, за якого інший ватажок так званої "республіки" Олександр Захарченко захопить Україну.