RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

У Порошенка відзвітували про масовані обстріли позицій українських військових

Бойовики на Донбасі посилюють обстріл позицій українських військових, провокуючи нову ескалацію конфлікту.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" заявив спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Ми можемо констатувати, що збільшується і кількість обстрілів, і їх потужність. До обстрілу долучаються вже, крім традиційних стрілецьких озброєнь, мінометів, це САУ 122-мм і 152-мм, це вже танки, і це вже не є режимом порушення тиші, це вже можна охарактеризувати як поступовий тиск на наші опорні пункти, на нашу лінію оборони для того, щоб спровокувати на масований вогонь у відповідь", - розповів спікер АП.

Він зазначив, що українські військові мають дозвіл відкривати вогонь у відповідь, але не у випадках обстрілу з великокаліберної зброї.

"І зрозуміло, що на передових позиціях хлопці мають можливість і наказ відповідати у відповідь, але це стосується лише тих випадків, коли працюють диверсійно-розвідувальні групи, і це не стосується обстрілу з великокаліберної артилерії. Тут ми робимо свій акцент на міжнародних спостерігачів, які там знаходяться, але було б доцільно, щоб вони фіксували не тільки кількість обстрілу, і глибину цих ям, які залишаються, а і хто перший почав це... Все, що зараз відбувається, це дійсно можна назвати ескалацією конфлікту, ми це спостерігаємо і на донецькому і маріупольському напрямку. Там ворог застосовує свої ДРГ, підготовлені снайперські групи. Але у нас є чим відповісти", - сказав Лисенко/

Як повідомляв "Апостроф", начальник ГУНП Донецької області В'ячеслав Аброськін заявив, що в ніч на 22 травня під час обстрілу бойовиками населеного пункту Авдіївка Донецької області постраждала мирна мешканка.

Також поліція опублікувала фотографії з наслідками недавнього обстрілу Авдіївки.