RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

У Раді розповіли про плани КСУ скасувати люстрацію

Конституційний суд України (КСУ) має намір скасувати люстрацію чиновників, які працювали на керівних посадах в часи побіжного екс-президента Віктора Януковича.

Про це повідомили народні депутати Леонід Ємець та Єгор Соболєв, передає "УП".

"Є інсайдерська інформація, що там було запропоновано прийняти ряд рішень про скасування люстрації. Все до того йшло", - сказав Ємець.

"За даними, які мені передали кілька порядних людей в КС, вони скасують основні положення закону про очищення влади, дозволять найближчому оточенню Януковича знову обіймати посади в уряді, адміністрації президента, повернутися сотням прокурорів, керівників податкової міліції часів Януковича, які були змушені піти з цих посад в наслідок дії закону про очищення влади", - сказав Соболєв.

За його словами, в порушення закону про КС, суд розглядав справу рік замість передбачених 3 місяців.

"Ми просили Порошенко і генпрокурорів розслідувати справу про повноваження Януковича, судді дали свідчення, що їх змусили. Їм можна було сміливо оголошувати підозру, приймати санкції на арешт, але цього не робилося", - сказав він.

"А вчора набирає людина і каже, що в п'ятницю їх змушують прийняти рішення про скасування основних статей закону. Я розумію, що це плата Опоблоку за їх голосування минулого тижня за запропоновані Порошенко зміни до Конституції щодо суддів і прокуратури з адвокатами", - вважає Соболєв.

За даними нардепа, домагалися скасування цього рішення команди колишніх топ-чиновників часів Януковича: Сергія Льовочкіна, Юрія Бойка і Андрія Деркача.

Крім того, інформацію про те, що КС може визнати неконституційними основні статті закону про очищення влади, підтверджує проект резолютивної частини рішення, яке має видання.

Як повідомляв "Апостроф", в квітні минулого року КС вже намагався внести зміни у положення закону про люстрацію.