RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Голова МВС України пригрозив відставкою

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков пригрозив піти у відставку, якщо буде узаконена так звана "народна міліція" в контрольованих бойовиками ЛНР і ДНР районах окупованого Донбасу.

Про це повідомляє інформаційне агентство Интерфакс-Украина.

"В Мінських угодах прописані проекти типу "народна міліція", що не підкоряється МВС України. Я не приймаю цього пункту і ніколи не буду приймати. І мене ніхто не змусить", - зазначив Аваков.

"Поліція повинна бути українською, за українським законом і за єдиним стандартом. Особливої поліції, яка не підкоряється нікому, не буде. Принаймні, це моя позиція. Можливо, парламент вирішить по-іншому, але в цьому випадку я піду у відставку", - підкреслив голова МВС.

Також він виступив за введення міжнародної поліцейської місії на Донбас, але наголосив, що це буде можливо лише за умови відновлення контролю Україною ділянки державного кордону та відсутності військ РФ на українській території.

Проте міністр зазначив, що "така поліцейська місія повинна бути в складі приблизно 5 тисяч осіб, а чи реально це - ось питання".

Крім того, за словами голови МВС, на голосування Верховної Ради необхідно виносити законопроект про децентралізацію, в якому не буде пункту про "особливий статус" Донбасу.

"Той проект треба забути, тому що він ніколи не буде проголосований. Треба виносити окремо (без норми про "особливий статус", – "Апостроф") і голосувати тільки за децентралізацію. І тоді є всі шанси, що цей законопроект буде проголосований", - вважає Аваков.

Він додав, що норма про "особливий статус" з відкладеною у часі дією також виключається.

Проте міністр заявив, що питання про "особливий статус" Донбасу необхідно виносити на всеукраїнський референдум, щоб саме громадяни України дали йому оцінку.

"З цих питань, також, як і з питань судової реформи, має бути референдум. Але судову реформу ми дотиснули, трохи компромісно, але дотиснули, і це великий плюс. А тут, якщо йти на питання "особливого статусу", то нехай про це скаже народ. Такі речі не можуть вирішуватися однією-двома фракціями в парламенті", - додав Арсен Аваков.

Як повідомляв "Апостроф", у кінці травня Аваков заявив, що на окупованому Донбасі буде працювати українська поліція.