RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Журналісти розповіли, як кум Путіна впливає на Порошенка

Президент України Петро Порошенко прислухається до думки екс-голови Адміністрації президента Леоніда Кучми і кума президента РФ Володимира Путіна Віктора Медведчука в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі.

Як повідомляє "УП", посилаючись на джерела в оточенні Порошенка, Медведчук сьогодні є головним комунікатором у відносинах між офіційними Києвом і Москвою.

"Порошенко прислухається до нього в питаннях врегулювання ситуації на Донбасі, в питаннях проведення там виборів, саме Медведчук був головним комунікатором у поверненні до України Надії Савченко. І президент, що головне, у його випадку завжди виконує взяті на себе домовленості", — розповідає про важливість Медведчука журналістам джерело в АП.

Як приклад співрозмовник навів журналістам історії, пов'язані з поставками вугілля з окупованої території під виглядом вугілля з ПАР, а також угоду з продажу нафтопродуктопроводу "Прикарпатзахідтранс". За даними видання, в обох випадках угодами займалися люди з оточення Віктора Медведчука.

"Для того, щоб провернути схему з вугіллям із зони АТО, потрібна мовчазна згода як мінімум міністра енергетики, який, як відомо, був призначений за квотою президентської БПП", — міркує один з учасників ринку, який побажав залишитися неназваним.

Як повідомляв "Апостроф", російський політолог Станіслав Бєлковський розповів про боротьбу між Медведчуком і помічником президента РФ Владиславом Сурковим за вплив на Путіна в "українському питанні".