RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Російський журналіст, який працює в Україні, схвилював мережі зверненням до Порошенка

Відомий російський журналіст Євген Кисельов, який раніше залишив український телеканал "Інтер", звернувся до президента України Петра Порошенка з проханням допомогти російським опозиціонерам в наданні їм політичного притулку.

У своїй заяві, опублікованій на сайті "НВ", він зазначає, що, незважаючи на нескладну правову процедуру вирішення цього питання в Україні, подібні справи за віною чиновників тягнуться довго і часто закінчуються відмовою.

Кисельов також звернув увагу, що в Росії ФСБ порушило проти нього кримінальну справу у зв'язку з висловлюванням на підтримку української льотчиці та народного депутата Надії Савченко. У зв'язку з цим у його родичів був проведений жорсткий обшук і вони перебувають під психологічним пресингом.

На думку журналіста, Україна, надавши допомогу російським политвтекачам, могла б, як колись Америка, стати пострадянським "плавильним чаном", магнітом, що притягує необхідні країні першокласні людські ресурси.

Як повідомляв "Апостроф", користувачів соціальних мереж потішили дані проведеного в Росії опитування, згідно з яким 16% російських топ-менеджерів планує в найближчі два роки виїхати з країни, а 42% — в принципі збираються емігрувати.