RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Російський журналіст пояснив, чому Путін різко взявся окупувати Донбас

Російський військовий репортер Орхан Джемаль заявив, що президент Росії Володимир Путін зважився на окупацію Донбасу після порівняно легкої анексії Криму.

Про це журналіст розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"На момент "віджимання" Криму планів щодо Донбасу не було, принаймні, прийнятих планів. Однак у цей момент його почали бомбардувати пропозиціями, аналітичними записками, звітами. Стали класти на стіл йому папірці про те, що вся східна частина України, від Харкова до Одеси, тільки й чекає, коли "ввічливі люди" з'являться. Вона, мовляв, вирує, вона виступає, вона бунтує проти Києва", - сказав Джемаль.

" І Малофеєв, наш відомий олігарх-патріот, почав обслуговувати і фінансово, і організаційно проект "Стрєлкова", коли 50 осіб зайшли і спробували підтримати ці заворушення. Вийшло, та ще й непогано. Вони перехопили ініціативу у олігархів, до них потягнулися місцеві, всі бачили, що це сила, готова лити кров, а не просто мітингувати", - підкреслив російський репортер.

За його словами, Путіну довелося задіяти війська РФ після того, як українська армія продемонструвала успіхи в боях з проросійськими бойовиками.

" Але незабаром стало ясно, що Україна, яка б у неї не була була погана армія, все-таки сильніше самодіяльності. І тоді, власне, в серпні 2014 року, Росії довелося безпосередньо вводити свої групи, був там знаменитий "іловайський котел", між Маріуполем і Донецьком, величезні жертви", - повідомив журналіст.

Докладніше читайте в інтерв'ю Орхана Джемаль для "Апострофа".