RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Гнилий обмін: терорист Стрєлков пояснив суть угоди Путіна і Порошенка щодо ув'язнених

Колишній ватажок проросійських бойовиків Слов'янська Ігор Стрєлков (Гіркін) пояснив, у чому, на його думку, полягає "гнила суть" вчорашнього обміну утримуваних у Росії українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва на фігурантів справи 2 травня в Одесі.

Про це Стрєлков написав на своїй сторінці "ВКонтакті".

"Питають - який сенс у черговому обмін ув'язненими між Україною і Росією? Що він означає? Відповідаю: обмін відбувся не між РФ і Україною, а суто між Путіним і Порошенком. "Даш на даш", так би мовити... З порушенням законодавства. Власне, як і обмін Савченко на "ихтамнетов", які в полоні, - стверджує екс-ватажок бойовиків.

"Сенс цього дійства абсолютно зрозумілий - "партнери", підтримуючи один одного, обмінялися артефактами", які можуть пред'явити кожен власній громадськості як "перемогу". З цієї точки зору Порошенко знову у виграші - він отримав назад реального терориста-"патріота" (і тепер кожен, хто замислить подібне на території РФ, може розраховувати, що його "недорого обміняють") і шпигуна. Путін повернув двох журналістів, одна з яких прямо заявила, що взагалі не боролась ні за який "Русский Мир", а потрапила до в'язниці зовсім ні за що. Сенс для Путіна - ну, типу "ми своїх не кидаємо" (але тільки тих, кого "партнери" готові віддати, як на фіг непотрібний мотлох, що об’їдає каральну систему і абсолютно безпечний на волі). Гнилий обмін, що сказати...", - обурюється Стрєлков.

Як повідомляв "Апостроф", український блогер Максим Колесников розповів про підступний план Росії при обміні українців Юрія Солошенка і Геннадія Афанасьєва.