RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Україна погодилася дати відстрочку РФ у справі щодо "боргу Януковича": путінці сходять жовчю

Україна погодилася надати Росії запитану відстрочку на 28 днів, до 15 липня, для відповіді на заперечення Києва щодо позову по так званому "боргу Януковича" в $ 3 млрд.

Про це повідомляє Міністерство фінансів України.

"Позивач мав надати відповідь на заперечення України до 17 червня 2016 року. Проте довірчий управитель звернувся із проханням про надання йому додаткових 28 днів (тобто до 15 липня 2016 року) для підготовки та подання своєї відповіді. Україна погодилася на це прохання, а отже, очікує на одержання відповіді позивача у цей строк", - йдеться в повідомленні Мінфіну.

Ця подія викликала бурхливу реакцію з боку прихильників політики російського президента Володимира Путіна. Їдкі коментарі щодо цього питання залишені на прокремлівському сайті "РИА Новости".

"Так, деколи, коли адекватні люди стикаються з таким безпардонним і необґрунтованим нахабством, вони тимчасово впадають у ступор. Тому нічого дивного в тому, що запросили додатковий строк для відповіді на це нахабство, брехню. А коли хохли протверезіють і настане похмілля, вже вони будуть додаткові терміни для Петюні та інших турчинових у прокурора запитувати", - пише s.hichnik.

"Що там з судом, не видно хоча б цифр початку? На бурління л*йна з України вже можна не звертати увагу. Вони самовтішаються ", - коментує користувач під ніком Cicicipi.

"Нахабство на межі хамства, замішане на манії величі", - заявив сергій горшков.

"Можна подумати, що цей висо-о-окий суд щось вирішує. Просто смішно. Яку вказівку фашинобком дасть йому, таке рішення він прийме. Якщо відповідь буде на користь України, то какели так зрадіють, що оголосять борг МВФ недійсним і нав'язаним силою, все одно як, лише б на халяву", - зазначив Roki Silimokiros.

"А що, приходиш у банк і бовкаєш нахабно "Я вам даю відстрочку по моєму боргу" :)", - додав користувач Lana U.

Як повідомляв "Апостроф. Економіка", міністр фінансів України Олександр Данилюк заявив, що Київ має дуже сильну позицію у Високому суді Лондона за позовом про "борг Януковича".